Webshop » Gin en Tonic » Kyrö Koskue Barrel Aged Gin, 10 cl - 42,6°

Kyrö Koskue Barrel Aged Gin, 10 cl - 42,6°

GIN_0050 Kyrö Koskue Barrel Aged Gin, 10 cl - 42,6°

Kyrö Koskue Barrel Aged Gin, 

10 cl - 42,6°


Inhoud : 10 cl
Alc. Vol. : 42.6 % ABV
Herkomst : Finland

Koskue is een gin "for when the weather sucks"! In Finland hebben ze af en toe wel eens pech, net zoals bij ons in België, dat het weer niet meevalt. Koskue is een Barrel Aged gin die heeft liggen rijpen op Amerikaanse witte eikenhouten vaten voor een periode van ongeveer 3 maanden. Hierna wordt hij geoptimaliseerd met vers gedistilleerde sinaasappelschil en zwarte peper die zorgen voor een perfecte aanvulling met de vanille uit het hout en de kruidige pittigheid van rye. 

Tasting notes :
  • Honing, sinaasappel en peper spelen vlotjes een spel met eik op de tong. 

Over Kyrö Distillery :
In Rye We Trust is het motto van deze Finse distilleerderij uit het kleine Isokyrö. Zoals vele andere en vooral goeie ideeën, ontstond het idee voor een rye distilleerderij in een Finse sauna onder een groepje vrienden. Waarom was er eigenlijk geen Finse distilleerderij die Rye whisky produceert, gezien roggebrood het nationaal gerecht is van Finland en de gemiddelde roggeconsumptie er 6 maal hoger ligt dan het wereldgemiddelde? In 2014 vond deze groep vrienden hun thuis is een oude melkerij in thuisstad Isokyrö en begon hun rye avontuur.

Terwijl een aantal producten nog rustig ligt te rijpen komen druppelsgewijs al enkele small batch versies uit de stal, waaronder een rye gin, een barrel aged gin en een new make rye spirit.


Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg (België), Tel : +32 (0) 473 74 52 95, info@rumology.be

€ 11,50 inclusief BTW

Voorafbestellen (Pre-order)

Aantal  

Gerelateerde producten


Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.