Webshop » Gin en Tonic » Brokers Gin, 70cl - 40%

Brokers Gin, 70cl - 40%

Gin_0019 Brokers Gin, 70cl - 40%
Brokers Export Gin, 70cl - 40%

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 40%
Herkomst : Groot Brittannië
Website : www.brokersgin.com

De stokerij van Brokers is gelegen in de omgeving van Birmingham en is meer dan 200 jaar oud. Voordien wat dit een brouwerij maar werd omgezet naar een stokerij in de tijd dat gin lucratiever werd dan bier brouwen.

De stokerij maakt gebruikt van traditionele pot stills, deze extraheren een maximum aan smaken uit de botanicals in vergelijking met de continue processen in kolom destillatie.

Een kleine stookketel wordt gebruikt om de verschillende recepten in te stoken, het recept van de Broker's Gin zijn meer dan 200 jaar oud en werden verschillende keren getest ten opzichte van nieuwere recepten en vaak zijn de oudste recepten de beste.

De basis van de Broker's Gin is een alcohol die 4 keer gedistilleerd werd uit Engelse granen. De smaak wordt verwekt door 10 botanicals waarvan de primaire de jeneverbes is zoals in alle gins. Deze botanicals worden in de stookketel gedurende 24 uren geweekt om hun smaken en olieën af te geven. Dit is trouwens de eerste stap in het smaakinfusieproces. Hierna wordt de stookketel op temperatuur gebracht voor de finale distillatie welke het proces compleet maakt.

Meer informatie vindt u op; www.brokersgin.com

€ 21,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Aantal