Webshop » Rum » Boulet de Canon N°8 Compagnie des Indes CDI, 70 cl - 46°

Boulet de Canon N°8 Compagnie des Indes CDI, 70 cl - 46°

RUM_0542 Boulet de Canon N°8 Compagnie des Indes CDI, 70 cl - 46°
Rum Boulet de Canon N°8 Compagnie des Indes CDI, 70 cl - 46° 

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 46 % ABV
Herkomst : Carraïben

De Boulet de Canon range werd gecreëerd om via verschillende en innovatieve processen de heerlijke smaken van rook en de rumwereld samen te brengen. Boulet de Canon n°8 is een blend van 3 tot 5 jaar oude rum's uit Panama en Nicaragua die werd gefinished voor een periode van 12 maanden in vaten die voorheen geturfde Islay whisky bevatte. 

De rums van Compagnie des Indes worden geselecteerd om het ware karater van de landen tentoon te stellen. Altijd elegant en goed gebalanceerd, elke fles van onze rums is een teken van kwaliteit en eerlijkheid. CDI rums worden geïmporteerd naar en gebotteld in Frankrijk. 

Tasting notes door Rumology.be :
Hij stond al langer op ons verlanglijstje om te tasten,  de intrige van een rum die gefinished werd op een peated Islay vat van Lagavulin (zo hebben we ons laten wijsmaken). 

  • In de neus kom je na een eerste mep alcohol de wat aardse toets tegen van vers gemaaid gras gevolgd door een burst aan citrus, gekonfijte sinaas en pompelmousse gevolgd door een vleugje honing en vanille. Merkwaardig is dat je geen notie krijgt van turf of turfrook, wel wat zilte toetsen. In eerste instantie zou je bij een blind tasting misschien zelfs niet onmiddellijk kunnen zeggen of je een rum dan wel whisky in het glas hebt. Even in het glas blazen brengt meer duidelijkheid, prominent de herkenbaarheid van een cane distillaat. 
  • In de mond kom je dan onmiddellijk een heerlijk lichte toets van peat tegen, vermengd met een zeebriesje en wat Jodium. Je zou haast denken een jonge Caol Ila te proeven ipv een rum. Vervolgens komen de citrustoetsen je tegemoet, zeste van limoen en sinaas met een partikkel exotisch fruit, banaan, geroosterde ananas bestuift met vanille (heel licht). 
  • Nagenieten in de afdronk doe je middenlang, de turf blijft niet zo lang op je tong plakken al is er een licht kruidige toets die wat achterblijft met wat bittere eik, amandel en zeste van sinaas. Zeker niet verkeerd. 
  • Tot slot ; de neus in het lege glas : hints van turf gevolgd door een uitdovend kampvuur waarop spek werd gebakken. Eerder de neus van een leeg Islay whisky glas dan van een rum, wederom aangenaam verrassend. 

€ 59,95 inclusief BTW

Beschikbaar


Webshop gemaakt met EasyWebshop