Webshop » Rum » Doorly's 12 YO, 70cl - 40%

Doorly's 12 YO, 70cl - 40%

Rum_0016 Doorly's 12 YO, 70cl - 40%
Doorly's 12 YO, 70cl - 40%

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 40 %
Herkomst : Barbados
Distillery : Foursquare Distillery
Website : Foursquare Distillery

Deze rum, verkregen door een blend van pot still en kolomdistillatie, is een goed gebalanceerde rum qua diepte, aroma en smaak. 90% van de gebruikte rum heeft gedurende 12 jaar gerijpt op Kentucky Bourbon vaten terwijl de overige 10% gedurende 12 jaar gerijpt werd op Madeira vaten.

Deze blend laat men dan nog een tijdje rusten zodat er een perfect huwelijk tussen ontstaat. Een schitterende rood koperkleurige rum in het glas, met de klassieke neus van een Barbados rum met chocolade, eik en karameltoetsen. Ook hints van banaan en gedroogde vruchten zijn terug te vinden in zijn geurige aroma's.

In de smaak is het eikerige van de rum meer terug te vinden in combinatie met zoete bruine suiker dat overgaat in een lichte peper. Op het einde smaakt deze zacht en extra lang af. Het eikerige blijft terwijl er ook hints van kaneel, vanille en licht nootmuskaat zijn terug te vinden.

Foursquare Rum Distillery
De Foursquare Distillery is eigendom van de familie Seale en heeft maar liefst 5 generaties expertise achter zich die teruggaat tot 1820.

De roots van de Seale's, op het eiland Barbados, gaan terug tot 1650. Door al die tijd in familiale handen te zijn kunnen de Seale's meer tijd en geld investeren in hun stokerij en producten, in vergelijking met de meeste Caraïbische rum producenten, omdat ze ervan overtuigd zijn zo een verschil in smaak en kwaliteit te maken.

De stokerij is gevestigd in een voormalige suikerfabriek die teruggaat tot 1636 en is vandaag één van de meest moderne en meest efficiënte stokerijen in de wereld. Ze werd ontworpen om zo energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn als mogelijk. In de stokerij worden de lichte rum's in een driedelige vacuüm column still gemaakt, de sterkere versies in een moderne pott still.

Het is pas tot de in 1906 gestemde Rum Duty Act dat de industrie zich ontwikkelde tot hetgeen we vandaag kennen. Voor die tijd vond distillatie plaats op één van de vele plantages. De nieuwe wet zorgde er echter voor dat stokerijen een licentie moesten bekomen en enkel in bulk mochten verkopen. Hierdoor werden vele van de Bridgetown export firma's bottelaars, inclusief Martin Doorly & Co, waardoor de groei van de merknamen begon.
Martin Doorly evolueerde in Doorly's Macaw Rum en werd de eerst gebottelde en geëxporteerd rum. Doorly's rum's zijn wereldwijd zeer bekend.

Buiten Doorly's produceert de Foursquare Distillery ook de Foursquare Rum's en de R.L. Seale's rum.

Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg - België, Tel : +32 (0) 473 74 52 95, info@rumology.be 

€ 47,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 2

Aantal  

Gerelateerde producten