Webshop » Rum » Doorly's X.O. Gold Sherry Finished, 70cl - 40%

Doorly's X.O. Gold Sherry Finished, 70cl - 40%

Rum_0015 Doorly's X.O. Gold Sherry Finished, 70cl - 40%
Doorly's X.O. Gold Sherry Finished, 70cl - 40%

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 40 %
Herkomst : Barbados
Distillery : Foursquare Distillery
Website : Foursquare Distillery

Een zesjarige blend van verschillende Barbados rum's die een finish heeft gekregen in Oloroso Sherry vaten die een erg lekker smaakpallet toevoegen aan de rum. De lichtbruine kleur dankt hij dan weer aan z'n eerste rijping op ex-whisky vaten. 

Deze rum heeft een licht karakter met heerlijke aroma's en smaken van tropisch fruit die zich steeds meer ontplooien als je de drank even laat luchten. Vakkundig gebalanceerd door een verscheidenheid aan kruiden, licht geroosterde noten eindigt hij in een warme, zachte afdronk met heerlijke toetsen van rooksmaken.

Een rum met ongekende diepte, perfect om puur al nippend van te genieten. Een echte aanrader voor rum liefhebber.

Foursquare Rum Distillery
De Foursquare Distillery is eigendom van de familie Seale en heeft maar liefst 5 generaties expertise achter zich die teruggaat tot 1820.

De roots van de Seale's, op het eiland Barbados, gaan terug tot 1650. Door al die tijd in familiale handen te zijn kunnen de Seale's meer tijd en geld investeren in hun stokerij en producten, in vergelijking met de meeste Caraïbische rum producenten, omdat ze ervan overtuigd zijn zo een verschil in smaak en kwaliteit te maken.

De stokerij is gevestigd in een voormalige suikerfabriek die teruggaat tot 1636 en is vandaag één van de meest moderne en meest efficiënte stokerijen in de wereld. Ze werd ontworpen om zo energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn als mogelijk. In de stokerij worden de lichte rum's in een driedelige vacuüm column still gemaakt, de sterkere versies in een moderne pott still.

Het is pas tot de in 1906 gestemde Rum Duty Act dat de industrie zich ontwikkelde tot hetgeen we vandaag kennen. Voor die tijd vond distillatie plaats op één van de vele plantages. De nieuwe wet zorgde er echter voor dat stokerijen een licentie moesten bekomen en enkel in bulk mochten verkopen. Hierdoor werden vele van de Bridgetown export firma's bottelaars, inclusief Martin Doorly & Co, waardoor de groei van de merknamen begon.
Martin Doorly evolueerde in Doorly's Macaw Rum en werd de eerst gebottelde en geëxporteerd rum. Doorly's rum's zijn wereldwijd zeer bekend.

Buiten Doorly's produceert de Foursquare Distillery ook de Foursquare Rum's en de R.L. Seale's rum.

Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg - België, Tel : +32 (0) 473 74 52 95, info@rumology.be 
€ 34,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Aantal  

Gerelateerde producten