Webshop » Rum » Foursquare Spiced Rum, 70cl - 37,5%

Foursquare Spiced Rum, 70cl - 37,5%

RUM_0072 Foursquare Spiced Rum, 70cl - 37,5%
Foursquare Spiced Rum, 70cl - 37,5%

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 37.5%
Herkomst : Barbados
Distilery : Foursquare Distilery
Website : Foursquare Distillery

Creatief en verleidend, New Grove Spiced is een rijkelijke en goud- amberkleurige soepele rum.

Uitnodigende aroma’s, kruidig met combinaties van honig en sinaasappel.

Zacht en genereus, eindigend met een ongewone toets aan kruiden met voldoende diepte. U kan hem straight drinken, met ijs of gebruiken om uw cocktails naar een hoger niveau te tillen. 

Cocktailtip :
1 deel rum
4 delen Erasmus Bond Dry Ginger

Foursquare Rum Distillery
De Foursquare Distillery is eigendom van de familie Seale en heeft maar liefst 5 generaties expertise achter zich die teruggaat tot 1820.

De roots van de Seale's, op het eiland Barbados, gaan terug tot 1650. Door al die tijd in familiale handen te zijn kunnen de Seale's meer tijd en geld investeren in hun stokerij en producten, in vergelijking met de meeste Caraïbische rum producenten, omdat ze ervan overtuigd zijn zo een verschil in smaak en kwaliteit te maken.

De stokerij is gevestigd in een voormalige suikerfabriek die teruggaat tot 1636 en is vandaag één van de meest moderne en meest efficiënte stokerijen in de wereld. Ze werd ontworpen om zo energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn als mogelijk. In de stokerij worden de lichte rum's in een driedelige vacuüm column still gemaakt, de sterkere versies in een moderne pott still.

Het is pas tot de in 1906 gestemde Rum Duty Act dat de industrie zich ontwikkelde tot hetgeen we vandaag kennen. Voor die tijd vond distillatie plaats op één van de vele plantages. De nieuwe wet zorgde er echter voor dat stokerijen een licentie moesten bekomen en enkel in bulk mochten verkopen. Hierdoor werden vele van de Bridgetown export firma's bottelaars, inclusief Martin Doorly & Co, waardoor de groei van de merknamen begon.
Martin Doorly evolueerde in Doorly's Macaw Rum en werd de eerst gebottelde en geëxporteerd rum. Doorly's rum's zijn wereldwijd zeer bekend.

Buiten Doorly's produceert de Foursquare Distillery ook de Foursquare Rum's en de R.L. Seale's rum.

€ 27,65 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Aantal