Webshop » Rum » New Grove Dark Rum, 70cl - 37,5%

New Grove Dark Rum, 70cl - 37,5%

Rum_0135 New Grove Dark Rum, 70cl - 37,5%

New Grove Dark Rum, 70cl - 37,5%

Inhoud : 70cl
Alc. % : 37.5°
Herkomst : Mauritius
Distillery : New Grove Distillery
Website : New Grove Distillery

Herken de spirit van Mauritius in deze verrassend rijke, ongelooflijk zachte, donkere rum. Met hints van kruiden, gebrande suiker en een lichte overtoon van melasse, werd deze rum vele generaties terug ontworpen volgens een oud familie-recept. New Grove Dark vervolledigt vrijwel elke tropische mix, het is de ideale "topping rum".

Persoonlijke geur- en smaaknotitie :
Een mooie donkerbruine amber kleur die in de neus een krachtig boeket van kruiden geeft waarin erg duidelijk chocolade zit, ook toffee en zeemzoete karamel komt er goed door. Toetsen van honing en kaneel zijn licht waarneembaar. 

In de mond een aangenaam kruidenboeket met een streep molasse, deze rum werd niet bijgekleurd of gezoet met karamel maar met molasse en dat merk je duidelijk in de mond. De afdronk is matig en zoals met aangeeft is dit een mooie "topping rum". In z'n smaakprofiel neem je waar dat je deze mooi kan mixen met fruitsappen (sinas, ananas), kokos en gember tonics. 

Prijs/kwaliteit een mooie verhouding voor een donkere, in cocktails, te gebruiken rum. 

New Grove Distillery
In 1852 ontwikkelde Dr. Pierre Charles François Harel het concept van de lokale rum distillatie in Mauritius. Hierbij maakte hij enkele gebruik van de fijnste lokale ingrediënten uit z'n eigen plantage om een spirit van uitstekende kwaliteit te maken.
150 jaar later vertegenwoordigd New Grove nog steeds deze sterke erfenis en blijft het trouw aan de delicate smaken uit het verleden. Gemaakt in het midden van de groene suikerrietvelden en geproduceerd in gelimiteerde hoeveelheden zijn deze rum's gereserveerd voor de echte kenners die z'n subtiele verfijning weten te waarderen.

Niet enkel zijn de rum's uit het New Grove gamma award winnaars, het is ook de getuigenis van de lange geschiedenis van rum distillatie in Mauritius. De New Grove serie is één van de meest complete series van rum die beschikbaar zijn uit Mauritius die perfect demonstreren dat de distillatie, rijping en blending in perfecte harmonie hebben plaatsgevonden.

€ 19,15 € 17,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Aantal