Webshop » Rum » Rhum Admiral Rodney HMS Formidable, 70 cl - 40°

Rhum Admiral Rodney HMS Formidable, 70 cl - 40°

RUM_0384 Rhum Admiral Rodney HMS Formidable, 70 cl - 40°
Rhum Admiral Rodney HMS Formidable, Saint Lucia, 70 cl - 40°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : Martinique, Saint Lucia

De HMS Formidable was het vlaggenschip van Admiral Rodney in de slag om the Saints. Vanuit het centrum van de Britse vloot haalde zij hun voordeel uit het plots veranderen van de windrichting om door de Franse linie te breken en de 98 kanonnen te laten donderen. Formidable lag aan de inspiratie om een exceptionele rum te blenden die staat voor waarden, eer- en dienstbetoon.

Rum Blend: Admiral Rodney Formidable bevat exclusief rum uit de laagste regionen van de Coffey Still wat resulteert in een zwaardere en meer smaakvolle rum. Deze rums krijgen dan een rijping van 9 tot 12 jaar in ex- Bourbon vaten voor het blenden plaatsvind. 
  
Tasting Notes:
  • Intens donker gouden kleur met veel honing, kruiden en vanille in de neus. 
  • Een complexe smaak met heerlijk zoete druiven die goed balanceren op geroosterde eik.  
  • Een lange afdronk die een blijvende indruk van een grote rum nalaat. 

History Lesson :
Admiral George B. Rodney
1st Baron Rodney KB (1718-1792)

Admiraal George B. Rodey was briljant in maritieme strategieën, een onverbetelijke gokker en een gewetenloze verzamelaar van oorlogsbuit. In de geschiedenisboeken zal hij echter altijd herinnerd worden als de Admiraal die de Franse linie doorbrak tijdens de Slag om de Saints wat ervoor zorgde dat Britten controle bleven behouden over het Caraibisch gebied. 

In de lente van 1782 aasde de Franse vloot, onder leiding van Admiraal de Grasse, op de Caraibische suikereilanden. Dit kwam echter ter oore van Admiraal Rodney en hij zette de achtervolging in op 12 april. De fameuze strijd om de Saints begon. De 2 vloten kwamen mekaar tegen in de nabijheid van de eilanden van de Saints toen een plotse verandering van windrichting de Fransen verwarden en er gaten ontstonden in hun linie. Als een waar genie beval Rodney om z'n schip 90 graden te keren en brak zo door de Franse linie. De kanonnen aan beide zijden van het schip werden in stelling gebracht op de Fransen met weinig tot geen risico dat er salvo's teruggevuurd konden worden. De Grasse kon zijn verdedigingslinie niet terug reformeren en in de late namiddag gaf hij zich met z'n 130 kanonnen tellende schip, Ville de Paris, over. 


Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg - Belgium, Tel : +32 473 74 52 95, info@rumology.be

Article reference created by Guy Plompen on 13.09.2019 - 13:43

€ 78,95 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal