Webshop » Rum » Rhum Admiral Rodney HMS Princessa, 70 cl - 40°

Rhum Admiral Rodney HMS Princessa, 70 cl - 40°

RUM_0382 Rhum Admiral Rodney HMS Princessa, 70 cl - 40°
Rhum Admiral Rodney HMS Princessa, Saint Lucia, 70 cl - 40°
Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 40% ABV
Herkomst : Martinique, Saint Lucia

De HMS Princessa was oorspronkelijk een Spaans Schip dat door de Britten in 1780 werd veroverd tijdens de strijd om Kaap St. Vincent. Kapitein van dit met 70 kanonnen uitgeruste schip, Charles Knatchbull met Admiraal Francis Samuel Drake, achter zich, waren een van de eersten die de oorlog met de Fransen aanging in de Slag om de Saints. 

Agressief vechtend hield de Princessa stand doorheen de strijd, dit verhaal inspireerde om een rum te maken die kracht en integriteit vertegenwoordigd. 

Rum Blend: Admiral Rodney Princessa bevat Coffey still rum uit de lage secties van de kolom wat zorgt voor een robuust en complex smaakprofiel. Een rijping tussen de 5 en 9 jaar in ex-Bourbon vaten en Port pipes heeft plaats alvorens de Master Blender aan het werk gaat. 
  
Tasting Notes:
  • Een diep mahonie houten kleur. In honing gedruipte rozijnen in de neus gevolgd door een vleugje vanille en tabak. 
  • Zoet met intense toetsen van karamel, crème brûlée gabalanceerd op droog geroosterde eik. 
  • Complexe finish met een goede integratie van het hout, karamel en tropische kruiden. 

History Lesson :
Admiral George B. Rodney
1st Baron Rodney KB (1718-1792)

Admiraal George B. Rodey was briljant in maritieme strategieën, een onverbetelijke gokker en een gewetenloze verzamelaar van oorlogsbuit. In de geschiedenisboeken zal hij echter altijd herinnerd worden als de Admiraal die de Franse linie doorbrak tijdens de Slag om de Saints wat ervoor zorgde dat Britten controle bleven behouden over het Caraibisch gebied. 

In de lente van 1782 aasde de Franse vloot, onder leiding van Admiraal de Grasse, op de Caraibische suikereilanden. Dit kwam echter ter oore van Admiraal Rodney en hij zette de achtervolging in op 12 april. De fameuze strijd om de Saints begon. De 2 vloten kwamen mekaar tegen in de nabijheid van de eilanden van de Saints toen een plotse verandering van windrichting de Fransen verwarden en er gaten ontstonden in hun linie. Als een waar genie beval Rodney om z'n schip 90 graden te keren en brak zo door de Franse linie. De kanonnen aan beide zijden van het schip werden in stelling gebracht op de Fransen met weinig tot geen risico dat er salvo's teruggevuurd konden worden. De Grasse kon zijn verdedigingslinie niet terug reformeren en in de late namiddag gaf hij zich met z'n 130 kanonnen tellende schip, Ville de Paris, over. 


Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg - Belgium, Tel : +32 473 74 52 95, info@rumology.be

Article reference created by Guy Plompen on 13.09.2019 - 13:43

€ 45,50 € 41,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Aantal