Webshop » Whisky » Arran Amarone Finish, 70cl - 50°

Arran Amarone Finish, 70cl - 50°

WHI_0492 Arran Amarone Finish, 70cl - 50°
Arran Amarone Finish, 70cl - 50°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 50% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Na een initiële rijping in traditionele eikenhouten vaten werd deze Arran Single Malt afwerkt in zorgvuldig geselecteerde ex- Amarone wijnvaten, afkomstig van een gerenommeerd ambachtelijk Italiaanse producent. Master Blender, James MacTaggart, volgde deze secundaire periode nauwlettend op om ervoor te zorgen dat het gebottelde eindresultaat een perfecte balans is tussen Amarone-vaten en het intrinsieke zoet-fruitige karakter van Arran Single Malt met de nodige charme, complexiteit en uiteraard kwaliteit.

Tasting notes :
• Neus : Gepocheerde peer en honing worden gevolgd door geroosterde amandelen gewikkeld in een subtiel jasje van cranberry sap. Met water verschijnen er toetsen van koffiebonen en chocolade sinaasappel met zachte butterscotch.
• Smaak : Donkere chocolade en kersen nemen de bovenhand met Turkse lekkernijen, gestoofd fruit en toffee. Rijke toetsen van donkere pruim vloeien zacht samen met bitterzoete abrikoos en een hint van kaneel.
• Afdronk : Een uitgebalanceerde combinatie van elegante Arran Single Malt en het ingetogen fruit uit de Amarone eikenhouten vaten. Een samenspel in wondermooie harmonie.


€ 52,00

Beschikbaar - Voorraad: 2


Webshop gemaakt met EasyWebshop