Webshop » Whisky » GlenDronach Whisky 8YO - The Hielan, 70 cl - 46°

GlenDronach Whisky 8YO - The Hielan, 70 cl - 46°

WHI_0062 GlenDronach Whisky 8YO - The Hielan, 70 cl - 46°

GlenDronach Whisky 8YO - The Hielan, 

70 cl - 46°

Inhoud : 70 cl

Alc. Vol. : 46% ABV

Herkomst : Schotland, Highland, Speyside


Deze single malt werd gerijpt in een combinatie van de fijnste Bourbon en Sherry vaten voor ten minste 8 jaar. Hij werd niet koude gefilterd noch bijgekleurd en gebotteld op 46% ABV zodat deze ‘The Hielan’ u een unieke combinatie van zoete, boterige aroma’s met kruiden en overtonen van sherry kan presenteren. 

The Hielan is een eerbetoon aan het dialect dat in de omgeving van de distilleerderij, in de Schotse Highlands, gesproken werd.

Tasting Notes : 

  • Neus : Ronde golven van oranjebloesem met een citrus twist die vloeit over beboterde gouden en zongedroogde rozijnen. Rijpe gele pruimen allemaal netjes bestuift met vanille.  
  • Mond : Knisperende en vibrerende eikenhouten kruiden, geweekte rozijnen, abrikozen jam en peperkoek. Het geheel wordt netjes afgerond door delicate hints van butterscotch, cacao en geroosterde amandelen.  
  • Finish : Klassieke overtonen van Sherry tegen een contrasterende lange dimensie van smaken geven een demonstratie van hoe deze complexe Highlander met traditioneel karakter een mooie complexe langgerekte finish verzorgt.  Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg (België), Tel; +32 (0) 473 74 52 95, info@rumology.be € 43,40 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 2

Aantal  

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.