Webshop » Whisky » Kingsbarn Whisky Dream to Dram, 70 cl - 46°

Kingsbarn Whisky Dream to Dram, 70 cl - 46°

WHI_0173 Kingsbarn Whisky Dream to Dram, 70 cl - 46°

Kingsbarn Whisky Dream to Dram, 

70 cl - 46°


Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 46 % ABV
Herkomst : Schotland, Lowland

Lange tijd waren de distilleerderijen in de Lowlands op enkele vingers te tellen. Met Kingsbarns, gelegen in de velden van Fife, kreeg deze regio er eind 2014 een juweeltje van een distilleerderij bij. Ze is geheel in handen van de Wemyss familie die naam verwierven met de gelijknamige blended malts en single casks, en zag het daglicht eind 2014.

De spirit zelf is gebaseerd op lokale gerst uit de regio Fife. Zorgvuldig gekozen giststammen, een lange fermentatie en een trage destillatie brengen een lichte, fruitige spirit met een complex karakter tot leven.

Voor de selectie van de vaten kreeg de Wemyss familie de ondersteuning van niemand minder dan expert ter zake Dr Jim Swan. Met onder meer Heaven Hill vaten en ex-Portugese rode wijnvaten die geprepareerd werden volgens het befaamde STR principe (shaved, toasted en recharred) kan deze spirit rijpen onder de best denkbare omstandigheden: een droomstart.

Begin 2019 presenteren we u dan ook met trots de eerste volwaardige whisky die luistert naar de naam "Dream to Dram" en gebotteld is op 46%, een droom van de Wemyss familie die werkelijkheid wordt. Op het etiket prijkt met trots de vermelding "Lowland Single Malt Scotch Whisky".

Tasting notes :
  • In de neus tropisch fruit (banaan en ananas) met zomerbessen en een licht herbale toets. Zachte toffee, gebak en aalbessen in de mond en een afdronk van gembersiroop.

Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg (België), Tel : +32 (0) 473 74 52 95, info@rumology.be € 46,35 inclusief BTW

Voorafbestellen (Pre-order)

Aantal  

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.