Webshop » Whisky » Arran 10 YO + 2 Glasses, 70cl - 46°

Arran 10 YO + 2 Glasses, 70cl - 46°

WHI_0208 Arran 10 YO + 2 Glasses, 70cl - 46°

Arran 10 YO + 2 Glasses, 70cl - 46°

Inhoud : 70 cl

Alc. Vol. : 46 %

Herkomst : Schotland, Eiland Arran

Lochranza Distillery

Een rijpe goudgele kleur brengt een initiële rush van rijke zoete vanille met een vleugje kaneel die zorgt voor een kruidig kantje. Klassieke Arran citrus toetsen zijn afgerond door de rijping en onthullen een nieuw karakter tegen een achtergrond van zoete eik.

In de mond neemt u een zoetheid van appel en citrussen waar.

Bijkomende informatie :

Het eiland Arran (in gaelisch : Eilean Arrainn) is het grootste eiland van het "Firth of Clyde". Zelfs al lijkt het alsof Arran bewoond werd sinds het neolithicum, toch zijn er op Arran minder dan 5000 inwoners. Het reliëf kreeg de bijnaam "Little Scotland".

In de tijd van de Vikings was Arran onder de Noorse vlag, om pas in de 13e eeuw onder Schots bewind te komen.

De distilleerderij van Arran is gesitueerd in Lochranza, vlak aan de zee en naast een rotswand. Ze is tegelijk modern en traditioneel en knoopt aan met de lange geschiedenis van het distilleren op het eiland, dat gereputeerd is voor een intense activiteit van clandestiene distillatie. Als in 1995, onder impuls van de stichter Harold J. Currie de eerste druppels new spirit in de actuele distilleerderij geboren worden, is er gedurende 150 jaar niet gedistilleerd op het eiland Arran. Onder leiding van de Managing Director Euan Mitchell blijft de distilleerderij van het eiland Arran vandaag de enige whisky productie-eenheid op het eiland, maar zonder twijfel niet meer voor lang. Isle of Arran Distillers Ltd. heeft inderdaad plannen in de pipeline voor de opening van een tweede distilleerderij in Lagg, in het zuidelijke deel van Arran, op de plaats waar een distilleerderij stond die in 1837 de deuren sloot. De distillatie op deze nieuwe site, die eigen rijpingsmagazijnen en een eigen visitors centre zal hebben, zou moeten opstarten medio 2018. Het plan is om er jaarlijks 200.000 liter heavily peated new spirit te produceren.

Sinds 2010 wordt een geturfde single malt aangeboden in gelimiteerde oplage onder de naam "Machrie Moor". Dit is een licht geturfde whisky die gerijpt werd in bourbonvaten. De Machrie Moor bestaat in 2 versies; 46% of Cask Strenght.

De distilleerderij beschikt over 6 Oregon pine washbacks. De fermentatietijd is 60 uren. Twee stills zorgen voor een jaarlijkse productie van 750.000 liter alcohol. Sinds het midden van de jaren 2000, produceert de enige spirit still ook ongeveer 90.000 liter heavily peated spirit. Het gebruikte water komt van de bron Loch Na Davie. 


Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg - België, Tel: +32 473 74 52 95, info@rumology.be

€ 48,65 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Aantal