Webshop » Whisky » Glenmorangie 10 YO Original, 70cl - 40°

Glenmorangie 10 YO Original, 70cl - 40°

WHI_0220 Glenmorangie 10 YO Original, 70cl - 40°
Glenmorangie 10 YO Original, 70cl - 40°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol : 40°
Herkomst : Schotland
Distillery : Glenmorangie
Botteled by : Glenmorangie

De originele expressie van deze elegante, florale spirit en de echte ruggensteun van het Glenmorangie gamma is deze 10 jaar oude single malt. Geproduceerd door een huwelijk van een delicate spirit die ontspringt uit Schotland's grootste stills met first en second fill Amerikaanse witte eikenhouten vaten. 

De ruwe spirit bereikt na 10 jaar rijping, in een range van ex-bourbon vaten uit langzaam groeiende eik en lucht gedroogde 'designer' vaten, een perfecte balans tussen zoet en complexiteit met als resultaat een volwassen drank die rijk, zacht en romig is. Een perfecte whisky om op eender welk moment van te genieten. 

Geur- en smaaknotitie :
Een aroma met toetsen van citrus en rijpende perzik verzacht met het aroma van vanille. 

De smaak geeft eerst een detectie van vanille gevolgd door een burst van floraal fruit. 

In de afdronk wordt je achtergelaten met een droge en zalvend geheel met toetsen van sinas en perzik. 

Glenmorangie Distillery :
Glenmorangie's single malts zijn gekend om hun ongelooflijke zachte karakter, rijkheid en intrigerende complexiteit. Om dit exceptionele karakter te vormen wordt er bij Glemorangie in de grootste koperen stills gedistilleerd, hun lange koperen nekken (ongeveer dezelfde hoogte als een mannelijke giraffe) maken het mogelijk dat de fijnste dampen naar de top stijgen voor een wonderlijke pure en aromatische spirit vol van florale en fruitige complexiteit. Door de generaties ervaring in hout wordt deze spirit met de grootste zorg gerijpt op eikenhouten vaten, hand-geselecteerd uit langzaam groeiend Amerikaanse eik. Glenmorangie was Pioneer in de kunst van extra rijping, nu wereldwijd gebruikt in de whisky industrie en nog steeds experimenteert men met innovatie hout finishes. Dr Bill Lumsden, de Director of Distilling pusht z'n team dagelijks tot de grenzen van de mogelijkheden in single malt in een zoektocht om telkens wonderbaarlijke whisky aan de wereld te schenken.

€ 35,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 5

Aantal