Webshop » Whisky » Glenmorangie 12 YO Nectar d'Or (standard version), 70cl - 46°

Glenmorangie 12 YO Nectar d'Or (standard version), 70cl - 46°

WHI_0221 Glenmorangie 12 YO Nectar d'Or (standard version), 70cl - 46°
Glenmorangie 12 YO Nectar d'Or (standard version), 70cl - 46°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol : 46°
Herkomst : Schotland
Distillery : Glenmorangie
Botteled by : Glenmorangie

"Schitterend om te zien dat een Frans vat een echte meerwaarde geeft aan een whisky, zo zeldzaam! Een oefening die zorg voor een goeie zoet-droge balans."

Het is in hand geselecteerde wijn barriques uit de Sauternes, de meest beroemde en oude zoete wijn uit Frankrijk, dat deze whisky zich ontwikkeld in rijke, kruidige en dessert-achtige smaken. Niet koude gefilterd om een bijkomend aroma en mondgevoel te geven. 

Geur- en smaaknotitie :
In de neus neem je toetsen van limoen en sinas zeste waar, sultanas en dadels geven een rijke fruitige toets met kruiden, kokos, en nootmuskaat. 

In de mond neem je gember, nootmuskaat en geroosterde amandel weer met een diep warme smaak die verweven zit met een stroperige merengue van limoen en honingraat. 

Een lange en delicieuze zoete finish met zeste van limoen, witte chocolade, vanille en sporen van gember en nootmuskaat zorgen voor een erg goeie afdronk. 

Glenmorangie Distillery :
Glenmorangie's single malts zijn gekend om hun ongelooflijke zachte karakter, rijkheid en intrigerende complexiteit. Om dit exceptionele karakter te vormen wordt er bij Glemorangie in de grootste koperen stills gedistilleerd, hun lange koperen nekken (ongeveer dezelfde hoogte als een mannelijke giraffe) maken het mogelijk dat de fijnste dampen naar de top stijgen voor een wonderlijke pure en aromatische spirit vol van florale en fruitige complexiteit. Door de generaties ervaring in hout wordt deze spirit met de grootste zorg gerijpt op eikenhouten vaten, hand-geselecteerd uit langzaam groeiend Amerikaanse eik. Glenmorangie was Pioneer in de kunst van extra rijping, nu wereldwijd gebruikt in de whisky industrie en nog steeds experimenteert men met innovatie hout finishes. Dr Bill Lumsden, de Director of Distilling pusht z'n team dagelijks tot de grenzen van de mogelijkheden in single malt in een zoektocht om telkens wonderbaarlijke whisky aan de wereld te schenken.

€ 64,95 inclusief BTW

Voorafbestellen (Pre-order)

Aantal