Webshop » Whisky » Wolfburn Whisky Aurora Sherry

Wolfburn Whisky Aurora Sherry

WHI_0207 Wolfburn Whisky Aurora Sherry

Wolfburn Whisky Aurora Sherry, 

70cl - 46°


Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 46 % ABV
Herkomst : Schotland, Highland

Deze mooie Sherried Whisky is gemaakt van langzaam en geduldig gedistilleerde spirit die te rusten werd gelegd in een combinatie van ex-bourbon en ex-Oloroso Sherry vaten. Profiterend van een lange fermentatie en langzame, zachte distillatie. Aan het eind van de rijping worden de vaten samengebracht om een exceptionele zachte en perfect gebalanceerde whisky te creëren.

Tasting notes;
  • Neus : De zoetheid van de sherry gevolgd door de aroma's van vers gemaaid gras en herfst fruit met een een lichte toets van koffie en donkere chocolade.  
  • Mond : Florale toetsen komen naar voor met fruitige overtonen van kruiden en vanille. Een fruitige zoetheid vult de mond met fruit en nootsmaken 
  • Finish : Warm en zacht.  

Wolfburn door de geschiedenis; 
Wolfburn is de meest Noordelijk gelegen stokerij van het Schotse vasteland. Deze vakmannen bereiden hun whisky nog altijd op dezelfde, ambachtelijke manier als altijd het geval was, met de hand en door het gebruik van de fijnste ingrediënten, zonder haast.
In 1821 startte William Smith een stokerij aan de meest Noordelijke buitenzijde van Thurso, Schotland en noemde ze Wolfburn door de waterweg waar de stokerij z'n water aan onttrok, "burn", het Schotse woord voor stoom of een kleine rivier.
De stokerij werd gebouwd met harde, lokale, Caithness flagstones en de ruïnes van de oude fundamenten kunnen vandaag nog steeds bezichtigd worden. Smith investeerde zwaar in Wolfburn en al snel werd het een belangrijke producent van malt whisky. Belastingaangiften van begin 19e eeuw tonen aan dat het de grootste distilleerderij in Caithness was, in 1826 was de jaarlijkse productie ruwweg 125.000 liter.
De nieuwe stokerij ligt op een steenworp van de oude, een kleine wandeling van de 'burn' richting de zee.
Wolfburn distillery werd in de Smith familie gehouden, zeker tot in de jaren 1850 waar de productie blijkt gestopt te zijn. De exacte sluitingsdatum ging verloren in de tijd alsook de documenten die zouden aantonen dat er in de jaren 1860 toch nog productie zou hebben plaatsgevonden.

In 1872 werd de eerste topografische kaart van de regio gepubliceerd en hierop bleek dat de stokerij vernield was. Echter in 1877 bij de volgende editie waren de woorden 'in ruïne' verwijderd wat kan aantonen dat de stokerij nog werkende was tot op het einde van zijn vorige leven.

Wolfburn in het heden; 
  • 2011 : De eerste plannen gemaakt voor de bouw van de nieuwe Wolfburn Distillery 
  • 2012 : De nieuwe Wolfburn Distillery wordt in 2012 gebouwd word, ook Shane Fraser van Glenfarclas versterkt het team.  
  • 2013 : Na 150 jaar produceert Wolfburn terug spirit, ook Iain Kerr van Glenlivet komt het team versterken.  
  • 2014 : De eerste nieuwe geturfde spirit wordt het laatste vat gelegd in warehouse n° I.  
  • 2016 is het jaar dat de eerste, nieuwe single malt, gebotteld en gereleased wordt. 
  • 2017 : Een nieuwe uitbreiding met de bouw van warehouse n° III. 

Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg (België), Tel; +32 (0) 473 74 52 95, info@rumology.be 

€ 47,50 € 43,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Aantal  

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.