Webshop » Rum » Clairin Sonson, 70 cl - 53,2°

Clairin Sonson, 70 cl - 53,2°

RUM_0598 Clairin Sonson, 70 cl - 53,2°
Clairin Sonson, 70 cl - 53,2°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 53.2 % ABV
Herkomst : Haiti

Sinds 2011 heeft Spirit of Haiti het wildste eiland van de Caraïben verkend en is het hen gelukt om wereldwijde faam te vergaren voor Clairin. Spirit of Haiti draagt lokale producenten en distilleerderijen hoog in het vaandel. Ze moedigen dan ook het behoud van natuurlijke landbouwtechnieken en verschillende suikerriet varianten aan om zo de erfenis van de rum geschiedenis te behouden. Sinds hun oprichting, ondertussen al meer dan 10 jaar geleden, heeft Drinks International Clairin regelmatig erkend als een van de top 5 trends in de rum categorie.

Clairin Sonson wordt geproduceerd door Stephan Kalil Saoud, die al sinds 1989 zowel een suikerriet producent als distilleerder is. De Sonson wordt uitsluitend gedistilleerd uit suikerrietsiroop afkomstig uit Cabaret, een klein dorpje gelegen aan de kust in het Arcahaie district, ongeveer een uurtje rijden van Port-au-Prince. De suikerrietsiroop wordt vervaardigd uit de inheemse suikerriet variant genaamd 'Madame Meuze'.

Het land rond de Sonson distilleerderij is ongeveer 25 hectare groot en biedt een overvloed van suikerriet, bananenbomen en andere fruitbomen. Al deze terroir kenmerken beïnvloeden de uiteindelijke rum, die volledig natuurlijk en biologisch is geproduceerd. Men laat de rum gedurende een goede week fermenteren en in contact komen met de wilde gisten aanwezig rond de distilleerderij. Daarna vindt de distillatie plaats in drie kleine koperen Column stills. De finale rum is ook gebotteld op zijn distillatie sterkte en biedt dus een mooie 53.2% ABV zonder enige verdunning te zijn ondergaan. Het resultaat is een uitzonderlijke rum in zijn puurste vorm!

€ 48,95 inclusief BTW

Beschikbaar