Webshop » Rum » Five Hundred Cuts Rum, 70 cl - 40°

Five Hundred Cuts Rum, 70 cl - 40°

RUM_0432 Five Hundred Cuts Rum, 70 cl - 40°
Five Hundred Cuts Rum, 70 cl - 40°

Inhoud : 70 cl
Alc. Vol. : 40 % ABV
Herkomst : Caraïbische blend

Deze authentieke, handgemaakte, rum is er om de Status Quo te ondermijnen als het gaat om de bloedlijn van deze spirit. Gedestilleerd in 's werelds eerste triple-bubble still, na een vijfdaagse fermentatie wordt er vervolgens dubbel gedistilleerd om een ​​witte rum te creëren die rijk is aan smaak van tropisch fruit en donkere bessen.

Het BrewDog Distilling Co-team blend vervolgens een combinatie van deze witte rum met tonkabonen, kaneel, nootmuskaat, gember en kruiden; de rest is in pot gedestilleerd met een overvloed aan verse sinaasappelschil, Schezuan-peperkorrels, groene kardemom en kruidnagel. Het resultaat is een gemengde botanische rum met een volle smaak die in alle opzichten echt is. Vrij van kunstmatige ingrediënten, vol kruiden en citroenschil; het is een product van nauwgezet vakmanschap.

Five Hundred Cuts is een eerbetoon aan de onbreekbare geest van de Aberdoniaanse heldin Elizabeth Blackwell. In 1734, met haar man in de gevangenis van een schuldenaar, gebruikte ze haar kennis van botanische producten en kruiden om de baanbrekende gids voor kruidengeneeskunde 'A Curious Herbal' te schrijven. Ondanks dat ze verarmd was door schulden en met een gezin om te voeden, illustreerde en graveerde ze zelf de 500 botanicals (bekend als ‘cuts’) en gebruikte ze het succes van het boek om haar man uit de gevangenis te bevrijden.

Voor de perfecte serve raadt ons deskundige team van distilleerders een groot glas vol ijs aan. Voeg 50 ml Five Hundred Cuts toe, top af met cola en serveer met een vers gesneden schijfje limoen. De gedurfde smaken van de rum zijn onder andere warme kaneel, intense peper en subtiele tonka die de smaken van de cola in evenwicht brengen, terwijl de limoengarnituur zuurheid en een topnoot van citrus toevoegt. Dit snijdt door de kruiden en zoete smaken en leidt tot een lange, levendige afdronk.

€ 31,95 € 28,95 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 7

Aantal