Webshop » Whisky » Lagg Kilmory, 70cl - 46°

Lagg Kilmory, 70cl - 46°

WHI_0494 Lagg Kilmory, 70cl - 46°

Lagg Kilmory, 70cl - 46°

Inhoud : 70cl
Alc. Vol. : 46% ABV
Herkomst : Schotland, Arran

Lagg Kilmory Single Malt Whisky vanop het Schotse eiland Arran, is één van de vele referenties die je momenteel bij Rumology.be kan aankopen, zowel online als in onze fysieke winkel te Bilzen.

Deze Lagg Kilmory is in 2023 de eerste whisky van de Lagg Distilleerderij die permanent in hun gamma zal voorkomen, de start van een nieuw avontuur. Kilmory verwijst naar een klein dorpje in het zuiden van Arran, gelegen tussen Lagg en Kildonan. De whisky zelf is een sterk geturfde expressie op 50 ppm die distillaat bevat uit 2019 en 100% rijpte op first fill bourbon barrels.

Tasting notes :
• Neus : Verkoolde citrus vermengd met heide rook.
• Mond : Een uitbarsting van fruit maakt plaats voor subtiele toetsen van kampvuurrook die overgaat in een lang aanhoudende afdronk.

Over Lagg Distillery :
Laat ons toe even kort de whisky-geschiedenis van het prachtige eilandje Arran, aan de westkust van Schotland, te schetsen. Honderden jaren lang werd er op Arran clandestien whisky gestookt die bekend stond als ‘The Arran Water’. De laatste actieve en legale distilleerderij sluit, na een kort leven van 15 jaar, in 1836 de deuren op Arran en het zal tot 1995 duren vooraleer er een nieuwe legale distilleerderij in het noorden van het eiland de deuren opent; de Lochranza Distilleerderij die de Arran Single Malt produceert.

Fast forward naar 2019 als de eerste spirit begint te vloeien uit de gloednieuwe ketels van de Lagg Distilleerderij, gelegen in het uiterste zuiden van het eiland met een prachtig uitzicht over de nabijgelegen kustlijn. De Lagg distilleerderij is zo gebouwd dat ze opgaat in het pittoreske landschap van het eiland, is state of the art en produceert enkel 100% geturfde whisky. De huisstijl is een olieachtige, herbaal-vegetale, zoete en rokerige stijl.

De turf die men bij Lagg gebruikt is afkomstig uit Aberdeenshire, een zeer dense turf die resulteert in zoetere en zachtere turf, minder scherp en minder fenolisch van smaak. Het procedé van mashen zorgt voor een gewolkte wort om de olieachtige, robuustere smaken naar voren te brengen die vervolgens een lange 76 uren fermentatie ondergaat. De wash is dan ook zeer zuur, vergelijkend met geuze, en resulteert in een fenomenale olieachtige new make spirit.

€ 54,50

Beschikbaar - Voorraad: 1


Webshop gemaakt met EasyWebshop