Webshop » Whisky » Ierland

Rumology's selectie aan Ierse Whiskey's


Het grootste verschil tussen de Ierse Whiskey en z'n Schotse broers is dat, met uitzondering van de Connemara, er geen turf gebruikt worden tijdens het eesten. Bovendien wordt Ierse Whiskey 3 keer gedistilleerd ten op zicht van z'n Schotse tegenhanger die slecht tweemaal gedistilleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat Ierse whiskey een zachter smaakpakket naar voren brengt. 

De belangrijkste grondstoffen voor Ierse Whiskey zijn tarwe, haver en rogge. In Schotse Whisky is dit eerder gerst en tarwe. Het distilleren zelf kan gebeuren in pot -en column stills of een combinatie van beiden. 

De whisky die u zocht toch niet gevonden? Misschien kunnen wij u toch verder helpen, stuur ons uw vraag via het Contactformulier


Loading...



Rumology.be, Hasseltsestraat 30, 3740 - Bilzen, Limburg (België), Tel : +32 (0) 473 74 52 95, info@rumology.be